Kup 12 waniliowych muffinek albo upiecz je sama i udekoruj je jabłkową koroną!
Zapraszam do przepisu :)
Składniki:
- 1 budyń w proszku,- 400 ml mleka,
- 2 łyżki stołowe cukru
- 250 g miękkiego masła,
- 50 g cukru pudru,
- 6 minidonatów,
- odrobina czerwonego cukru
- 6-8 słonych paluszków
- 12 listków mięty
Przygotowanie maślanego kremu:
Krok 1: Z proszku, mleka i cukru przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw go do schłodzenie, przykrywając folią.Krok 2: W tym czasie utrzyj masło z cukrem pudrem na gładką masę. Najlepiej uda ci się to, jeśli masłó będzie miało pokojową temperaturę.
Krok 3: Łyżka po łyżce dodawaj do masła z cukrem budyń, miksując powoli wszystko na gładką masę.
Przygotowanie jabłkowej korony:
Krok 1: Ostrożnie przetnij każdy z donatów wzdłuż, posmaruj dziurawe połówki kremem jak klejem i umieść je na muffinkach.Krok 2: Pokryj każdą z ozdobionych muffinek kopułą z kremu i obtocz je w cukrze.
Krok 3: Dokładnie zeskrob sól ze słonych paluszków, połam je na kawałki i użyj ich jako ogonków. Za listki posłuży świeża mięta.
Twój czarujący podwieczorek jest gotowy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz