środa, 15 kwietnia 2015

Muffiny ukoronowane jabłkiem

Macie ochotę na pyszny podwieczorek?
Kup 12 waniliowych muffinek albo upiecz je sama i udekoruj je jabłkową koroną!
Zapraszam do przepisu :)








Składniki:

- 1 budyń w proszku,
- 400 ml mleka,
- 2 łyżki stołowe cukru
- 250 g miękkiego masła,
- 50 g cukru pudru,
- 6 minidonatów,
- odrobina czerwonego cukru
- 6-8 słonych paluszków
- 12 listków mięty

Przygotowanie maślanego kremu:

Krok 1: Z proszku, mleka i cukru przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw go do schłodzenie, przykrywając folią.

Krok 2: W tym czasie utrzyj masło z cukrem pudrem na gładką masę. Najlepiej uda ci się to, jeśli masłó będzie miało pokojową temperaturę.

Krok 3: Łyżka po łyżce dodawaj do masła z cukrem budyń, miksując powoli wszystko na gładką masę.


Przygotowanie jabłkowej korony:

Krok 1: Ostrożnie przetnij każdy z donatów wzdłuż, posmaruj dziurawe połówki kremem jak klejem i umieść je na muffinkach.

Krok 2: Pokryj każdą z ozdobionych muffinek kopułą z kremu i obtocz je w cukrze.

Krok 3: Dokładnie zeskrob sól ze słonych paluszków, połam je na kawałki i użyj ich jako ogonków. Za listki posłuży świeża mięta.

Twój czarujący podwieczorek jest gotowy!

                                                         Kaśka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz